Opplev Smøla

Turløyper

Utsikt

Det er flott å gå tur på Smøla. 22 merka turløyper rundt om på øya skal gjøre det enkelt å finne fram til fine turmål. Du finner skilt som er plassert godt synlig i veikanten. De peker mot stier i terrenget som leder til turmålet. Der henger en boks der, og du kan skrive navnet ditt og registrere at du har vært på tur.

Turløypene vi har merka, ligger i forskjellig landskap. Til noen av løypene kan du gå omtrent tørskodd på berg, mens det andre steder er terreng der du må vasse dersom du ikke har støvler. Støvler er forresten å anbefale. Men vi garanterer en fin naturopplevelse. Smøla med sin storslåtte himmel, sitt åpne landskap og sin stillhet, kan bergta en turgåer.

Løypene vi har laga, har ulik lengde. For noen av dem er det også framkommelig om en er dårlig til beins eller sitter i rullestol. Vil en utfordre kroppen kan en gjerne oppsøke flere løyper på en dag. Det er også mulig å lage egne sløyfer og vandre rundt på andre stier og veier før en går opp til posten. Husk bare å notere navn når du har funnet turkassen. Vi teller aktivitet.

Se også oversikt over Kulturminneløyper.

Kart over turløyper

(Trykk F5 for å komme tilbake til oversiktskartet).